flag

Færøerne og Island
Oversigt
flag

 

 

 

Menu rejser

 

 

 

Vi sejlede fra Hanstholm lørdag den 4. juli med "Norröna" fra Smyril Line.

Norröna er bygget i 2003 og er 165 meter langt og 30 meter bredt, vores kahyt var på dæk 8.

Vejret var fint ved afsejlingen sidst på eftermiddagen. Turen gik fra Hanstholm op forbi Norges syd- og vestkyst omtrent ud for Haugesund, hvorefter ruten gik mod nordvest nord om Shetland øerne. Det var om natten og der var ikke vind, men den rullede noget på grund af stærk strøm i vandet.

Den 5. juli passerede vi nord om Shetland Øerne efter en lidt rullende tur fra Vestnorge ikke på grund af vind men strøm.

Det var noget usigtbart vejr, men vi fik et indtryk af disse afsides beliggende øer.

Herfra gik ruten direkte mod Tórshavn, hvor vi ankom sidst på aftenen. På denne del af turen var skibet meget mere roligt og der var ingen søgang.

 

På Færøerne havde vi 3 overnatninger, hvor den første var i Tórshavn, da vi ankom lidt før midnat.

Derefter overnattede vi i Klaksvik og det sidste sted var i Gjógv på det nordlige af øen Eysturoy. Det gav os mulighed for at se lidt mere af Øerne.

På kortet er vist vores rute.

I menuen i underpunktet Færøerne er vist billeder fra Øerne i Atlanten.

Onsdag den 8. juli fortsatte vi fra Tórshavn sidst på eftermiddagen med Norröna til Seydisfjördur i Island, hvor vi ankom omkring kl. 9 om morgenen.

Sejlturen fra Færøerne går normalt nord om øerne fra Tórshavn, men enkelte gange vest på gennem Vestmannasund og videre mod Island. Det er når vejret er rigtig fint, og det var helt rolig sø, så vi kom den vej. Turen foregik i næsten havblik og ved ankomst skinnede solen fra en skyfri himmel.

Billederne viser afsejlingen fra Tórshavn og med udsigt til Kirkjubøur, hvor vi var tidligere på dagen, passerede et fartøj og flere øer, hvor der var mange grotter.

Kysten er tydeligvis præget af havets påvirkning gennem årene med de mange sprækker og kløfter, som tydeligt kunne ses fra skibet.

Fuglefjelde og bygder kunne ses fra skibet og man kan undre sig over de lodrette klipper hvor man kommer for at fange fugle.

 

 

 


Island forude


Blik ind i Seydisfjördur

Billederne fra Island er delt i 3 underpunkter, som findes i menuen under Færøerne og Island.


Islands sneklædte fjelde og fyret ved Seydisfjördur


Vores rute Island rundt.


Den 16. juli var vi igen ombord på Norröna for at sejle hjem. En tur på ca. 2 døgn med et kort stop i Tórshavn.

Det viste sig, at der var næsten havblik ikke bare på turen ud af fjorden fra Seydisfjördur, men hele vejen til Hanstholm. Det blev en utrolig tur, at man kan sejle i Atlanten og Nordsøen uden at skibet ruller det mindste.

Billederne viser det vi så på denne del af vores 2 ugers ferie. Vi passerede mellem Færøerne og Shetland øerne en Borerig og Shetland øerne i klart vejr, så det gav et helt andet indtryk af disse øer. Under passage af øerne fik vi følgeskab af flere fugle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ankom til Hanstholm den 18. juli omkring kl. 14.

 

Til top af siden