Vores slægter

 

 

 

 

Menu for slægter

 

 

 

Myrnas slægt har rødder fra Vejle Amt området samt fra det
østlige Fyn med både håndværkere og landbrugere.

På fædrene side har slægten aner tilbage til Fabrin Slægten fra det Sønderjyske, hvor navnet stammer fra smede. Denne gren har ligeledes rødder til Kerteminde - Birkende området på det østlige Fyn. Her drejer det sig i Kerteminde om Skomagere, hvoraf nogle er fundet i Laugsprotokollen, mens Birkende grenen har relation til Fæstebønder og håndværkere.

På mødrene side har slægten rødder til Nørvang Herred omkring Thyregod - Give egnen, men også til området ved Skibet vest for Vejle. Her har en modtaget slægtsbog været en stor hjælp, idet den viser slægten tilbage til omkring år 1400.

Oles slægt er primært fra det nordvestlige Sjælland med vægt på Ods Herred, ligeledes med både håndværkere og landbrugere.

På fædrene side har slægten aner tilbage til Husmænd og Håndværkere i det Nordvestlige Sjælland primært Ods Herred. Det drejer sig om Bødkere, Hjulmagere og Karetmagere og en gren har rødder til Tyskland, hvor der i 1700 tallet kom en Jødisk familie til Danmark. De overgik til den kristne tro og hele familien blev døbt i 1755.

På mødrene side har slægten aner især i området omkring Dragsholm, hvor flere er døbt i Slotskapellet. Der var en del Fæstebønder i byerne Kårup og Ordrup i Fårevejle Sogn, her drejer det sig om både Husmænd og Gårdmænd.

Vi modtager gerne kommentarer og er der oplysninger til opdatering af vores aner, så kan der skrives til os på vores e-mail.

Vi mangler en hel del omkring Kerteminde og det østlige Fyn og vi er meget interesseret i kontakt med efterkommere af de slægtninge, der er fundet i dette område.

Til top af siden