Nepal

 

 

 

Menu rejser

 

Rejse til Nepal i 1996.

Kort over den østlige og centrale del af landet, hvor turen startede i hovedstaden Katmandu, derefter til Nagarkot.
Derpå mod vest til overnatning i 2 nætter i byen Pokhara. Det næste var så en spændende med overnatning 2 nætter i Chitwan National Parken tæt på grænsen til Indien. Herefter tilbage til Katmandu for yderligere 1 nat førend turen gik tilbage til Bangladesh.

 

28. marts 1996 ankom til Katmandu og var på en ½ dags tur i byen.

Disse 4 fotos er fra den første dags besøg på Katmandu Durbar Square, en plads der er brugt til kroning af landets konger gennem tiden. Pladsen er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste.

De næste billeder er fra den store Stupa, der ligger højt over Katmandu, hvilket ses på det sidste billede, som er taget fra Katmandu Guest House, hvor vi boede.

 

29. marts tur til Nagarkot.

Kortet fra Google Maps viser omtrent de 2 distinationer, som var start og mål for en trekking. Billedet til højre er fra internettet og viser templet, som vi kørte til, hvorfra vores trekking tur på ca. 6 km startede. Templet hedder Changu Narayan - Bhatapur.
De næste billeder er egne fotos fra 1996.

 

På vej mod Nagarkot.

Store træstammer saves igennem, den er anbragt på et stillads og en mand øverst trækker i saven mens en mand under stammen gør det samme.

En serie billeder fra den fortsatte tur igennem bjergene.

Hotellet i Nagarkot i sigte, et nyt hotel end ikke helt færdig bygget.

Udsigt fra terrassen på hotellet.

Familien som gav Myrna et lift det sidste stykke op til hotellet, hvor faderen havde været i Danmark og talte dansk.

 

30. marts, morgen i Nagarkot med solopgang over Himalaya bjergene,
og blik i retning mod Mount Everest.


På vej mod Pokhara.

Udsigt fra hotellet i Pokhara.

 

31. marts i Pokhara!

Billeder set fra hotellet, der hentes vand fra byens vandhane og et kig ind i en baggård med stald. Det næste er taget på en forretning sikret med sten og et blik ned over en vej i byen.

Disse billeder er fra Phewa søen i Pokhara, hvor der er store vaskedag, børnene er samlet efter skole ved søbreden og skal sejle hjem til landsbyen på den anden side af søen i en udhulet træstamme. Det sidste er et blik mod Annapurna I, nedenstående er fra Internettet og i helt klart vejr. Annapurna I er 8.091 m.o.h.

 

1. april morgenudsigt fra hotellets tag i Pokhara mod Annapurna I.

På de sidste billeder kan man se solen komme op på toppen af Annapurna.

1. april senere på dagen når vi frem til Chitwan National Park, hvor der var 2 nætter i en Camp.

Før Campen var der et udtørret flodleje, hvorfra der blev samlet sten til forskellige byggerier.

De næste billeder er fra 2. dagen den 2. april i Chitwan.

Hytten var en dobbelt hytte og ganske fin og velindrettet, som de første billeder viser var beliggenheden helt inde i Junglen og der var god plads i rummet med bad.

Oplevelserne i Junglen var bl.a. en ridning på ryggen af elefant, vi var alene med en guide, selvom der var plads til 4 personer. På de første billeder er elefanterne parat til at komme hen under en gangbro, hvorfra vi kunne træde direkte ned på den platform, som vi sad på.
Herefter gik turen ind i Junglen og det var utroligt at et så stort dyr kunne træde og gå næsten uden lyd, billedet til venstre er taget på turen og man kan se hvor tæt Junglen er. Billedet til højre viser en stor gren som elefanten brækkede af og gik og spise den på turen. Vi så flere vilde dyr undervejs.

Efter turen igennem Junglen var der en præsentation af den indiske elefant. De spiser det meste af 20 timer i døgnet og de fremstiller en form for store kugler, som foder til dem. Efterfølgende var elefantføreren med sit dyr ude og bade i floden og det var en vellyst for dem.

Vi var ligeledes på en tur i en pickup ladvogn, hvor man kørte af Nationalparkens veje, hvor forskellige dyr kunne ses, bl.a hjorte og næsehorn, men vi så ligeledes en leopard.
En anden aktivitet var en sejltur i en udhulet træstamme, hvor man så fra floden kunne se dyr m.m.
Det sidste billede viser en Park Ranger, som vi var på tur med pr. gåben, hvor mange fugle kunne iagttages, det han har i hånden er en mindre slange, som vi fandt på turen.

Den 3. april fra Chitwan tilbage til Katmandu.


Billederne fra denne dag er indtryk fra turen tilbage til Katmandu Guest House og fortæller lidt om hvordan folk bor på landet. Vi er vel vidende om at dette er billeder fra 1996 og i 2015 var der et meget kraftigt jordskælv, som kan have ændret billernes indtryk totalt.

4. april 1996

De første 2 billeder er udsigt fra værelset på Katmandu Guest House og de 2 sidste er fra en tur rundt på egen hånd i katmandu, bl.a. ved at tage en tur med en Rickshaw.
Om eftermiddagen gik turen tilbage til Dhaka i Bangladesh med Singapore Airlines.

Til top af siden