Laurits Ingemann Jørgensen
(1932-1999)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
Inger Marie Nielsen

Laurits Ingemann Jørgensen

  • Født: 24 august 1932, Ramløse Bakker
  • Dåb: 18 juni 1933, Annisse Kirke
  • Ægteskab: Inger Marie Nielsen den 4 september 1954 i Vig Kirke
  • Død: 15 august 1999, Vig i en alder af 66 år
  • Begravet: 20 august 1999, Vig Kirkegård
Billede

punkttegn  Generelle notater:

Laurits voksede op i Ramløse og kom som 2-årig i pleje hos bedsteforældre ne (farmor/farfar), som boede i nærheden. Sin skolegang havde han først m ed 3 år i Torup og derpå 4 år i Vinderød, hvor han som 14-årig blev konfir meret i Vinderød kirke. Efter konfirmationen kom han i lære som mejeris t. Først 2 år på andelsmejereiet "Godthåb" i Frederiksværk, men da man ik ke her lavede ost, kom han de næste 2 år til Kelstrup mejeri. Det var i de nne periode, han traf Inger, som han senere blev gift med. Efter udstået l æretid gik han 2 år på Askov højskole, inden han aftjente sin værnepligt m ed 12 måneder ved CF-kolonnen i Næstved. Efter tjenestetiden blev han gi ft med Inger. De boede først til leje i Kelstrup, og Laurits fik samtid ig arbejde på Kelstrup mejeri. Senere var han en periode på Vig meje ri og igen på Kelstrup mejeri, indtil han i 1958 fik arbejde hos Falck i N ykøbing Sjælland, hvor han kørte som redder i 16 år, hvorpå han blev vagtm ester, indtil han efter sygdom i slutningen af firserne gik på efterlø n. Da Inger's forældre som pensionister flyttede til Vig, overtog Lauri ts Inger's fødehjem i Jyderup, hvor deres tre børn voksede op. Han drev h er sammen med Inger et mindre landbrug, godt bistået af Inger's bror Pou l, der boede hos dem, og fungerede som fodermester. I de senere år var jor den forpagtet ud, men de havde blandt andet et stykke med asparges. Ing er passede asparges samtidig med, at hun nu arbejdede på deltid.
Efter Inger's død i 1994 solgte Laurits hjemmet og købte hus i Vig, mede ns Poul, som er invalidepensionist, købte hus i Asmindrup. Laurits f ik nu et job som fejemand i den lokale brugs, og mødte senere Mona, med hv em han blev gift i 1996.


Dødsfald
Fhv. vagtmester hos Falck, Laurits Jørgensen, Kildeagervej 3, Vig, er dø d, 66 år.
Laurits Jørgensen stammede fra Ramløse i Nordsjælland og begyndte en mejer istuddannelse i Frederiksværk. Den sidste del af læretiden havde han på Ke lstrup Mejeri fra 1949 og blev senere mejerist på Vig Mejeri.
Da mejeriet blev nedlagt kom han til Falck i Nykøbing som redder. Senere f ulgte avancementet til vagtmester, også i Nykøbing, men i forbindelse m ed strukturændringer blev arbejdsstedet ændret til Holbæk.
Efter mere end 25 år i redningskorpset gik Laurits Jørgensen på efterløn s om 60-årig.
I Kelstrup traf Laurits Jørgensen sin tilkommende kone, Inger, og det bl ev til bryllup i 1954. Parret bosatte sig da på Bøgebjergvej i Jyderup, hv or familien blev forøget med tre børn.
Laurits Jørgensen havde imidlertid den sorg at miste sin kone for fem år s iden. Han flyttede da til et rækkehus på Møllevænget i Vig og traf Mona, s om også var blevet alene, og det blev til nyt bryllup i 1996 og adresseænd ring til Kildeagervej.
Laurits Jørgensen var et aktivt menneske. Som Falckredder var han sine kol legers tillidsmand, og han har da også siddet i SiD’s bestyrelse og indt il sin død i bestyrelsen for Super Brugsen i Vig. Han beklædte også kasser erposten i Haflinger-hesteforeningen og var i nogle år bestyrer af vandvær ket i Kelstrup.
Tidligere var han aktiv i Kelstrup-Jyderup Bylaug. I øvrigt var hans sto re fritidsinteresse slægtsforskning.
Foruden ægtefællen Mona efterlader Laurits Jørgensen sine tre børn, Tov e, Hanne og John, som bor i henholdsvis Stenlille, Nr. Asmindrup og Skovlu nde. Endvidere er der syv børnebørn.
Begravelsen foregår fra Vig Kirke på fredag den 20. august.

Billede

punkttegn  Begivenheder i hans liv:

1. Dåb: Annisse kirke, 18 juni 1933. 1


Billede

Laurits blev gift med Inger Marie Nielsen, datter af Hans Søren Nielsen og Anna Eline Olsen, den 4 september 1954 i Vig Kirke. (Inger Marie Nielsen blev født den 8 maj 1932 i Jyderup, dåb i 1932 i Vig Kirke, døde den 4 september 1994 i Jyderup og blev begravet den 9 september 1994 i Vig Kirkegård.)


Billede

Kilder


1 Personlig - Laurits Jørgensen, Personlig - Laurits Jørgensen.


Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 18 oktober 2016 med Legacy 8.0 fra Millennia