Jeppe
(Omkr 1350-)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
Ukendt

Jeppe

  • Født: Omkr 1350
  • Ægteskab: Ukendt
Billede

punkttegn  Generelle notater:

Jeppe N.N. eller >Jeppe auf der Bohle< ved Lytgenholm, der må være fø dt i midten af 1300-tallet og formodes at være stamfader til de af slægte n, der i det 15. og 16. århundrede var fremtrædende borgmestre og rådmæ nd i Flensborg. Hans hustrus navn kendes ikke.
Det adelige gods Lytgenholm ejedes 1463 af væbneren Wendt Frese, der i mid ten af 1400-tallet, efter faderen Hinrick Frese's død (efter 1440), solg te det meste af godsets jord til bispestolen i Slesvig [biskop Nicolaus I V. Wulf (1429-74)]. Dette fremgår af en over biskoppens gods i Nørre Gøs h erred skrevet fortegnelse i et tingsvidne, der på begæring af Joachim Od e, klerk i Bremen stift, som fuldmægtig for hr. Gotschalc [Godske de Ahlef eldt], biskop i Slesvig 1507-1541, blev udstedt på birketinget i Lytgenho lm den 14. april 1519 af foged over Slesvig stifts birkeret i Nørre Gøs he rred, Nis Japsen, kirkeherre i Langenhorn, hr. Pauel Karstens og Nompne Be nnesen i Vestergaard.
Den 18. april 1468 solgte og skødede han [Wendt Frese] møllestrømmen ved L ytgenholm til bispestolen i Slesvig for 100 mark lybsk, af hvilke han måt te overlade de 80 mark til Jeppe's svigerdatter Frouwe, enke efter Paye Je ppson i Flensborg, hvilket kunne tyde på, at nævnte møllestrøm tidligere h avde tilhørt Paysenfamilien - eller i hvert fald, at Wendt stod i gældsfor hold til hendes mand, Paye Jeppson.
(Paye Jeppson nævnes også Pay Jepsen)

Kilde: "Slægten Paysen"


Billede

Jeppe blev gift med.


Billede

Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 18 oktober 2016 med Legacy 8.0 fra Millennia